Een hoesje om je iPhone: de book case

Zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om de verschillende soorten hoesjes die er op de markt zijn voor de iPhone? Want wat is nou handiger: een back cover, een book case of toch een bumper case? Om je te helpen lichten we er vandaag één soort hoesje uit: de book case. We geven de voor- en nadelen van dit hoesje voor je iPhone, zodat je dit mee kunt nemen in de beslissing wat voor soort hoesje te kopen.

De book case heet zo omdat het lijkt alsof er een soort boekomslag om je iPhone zit. Als je je telefoon wilt gebruiken, klap je de flap die over het display zit naar links. Dus net zoals je een boek openklapt wanneer je begint met lezen.

Voordelen book case
Het voordeel van een book case is dat een dergelijk hoesje je iPhone optimaal beschermt. Want niet alleen de achterkant is beschermd, ook de voorkant en zijkanten van je telefoon worden beschermd tegen stoten, vallen en krassen. Je iPhone zit stevig vast in de book case, je hoeft je telefoon er niet uit te halen als je gaat bellen. Het is gewoon een kwestie van het openslaan van het hoesje. Wat heel handig is, is dat er in veel book cases plaats is om je pasjes of geld in te stoppen. In de flap is plaats gemaakt om dit op te bergen. Zo heb je dus alles heel handig bij elkaar in je tas of broekzak.

Book hoesje voor de iPhone 5

Nadelen book case
Natuurlijk zijn er behalve voordelen ook wat nadelen aan de book case. Een nadeel is bijvoorbeeld dat je altijd een handeling moet verrichten om de case te openen zodra je iemand wilt gaan bellen, zelf gebeld wordt of snel even iets op wilt zoeken op internet. Ook moet je er rekening mee houden dat de flap om je telefoon soms in de weg kan zitten als je aan het bellen bent. Het is daarom handig als je een flap hebt die je ver naar achteren kunt duwen, zodat je je daar niet aan gaat ergeren.

Kwestie van smaak
Wat voor soort hoesje je voorkeur heeft, blijft natuurlijk altijd een kwestie van smaak. De een geeft de voorkeur aan een book case, terwijl de ander toch liever een ander soort hoesje wil gebruiken. Hopelijk hebben we je in dit artikel kunnen helpen door het geven van informatie over de voor- en nadelen van book cases.