De nieuwste iPhone: de geruchten

Elk jaar in september stijgt de bloeddruk van de echte iPhone-fans. September is namelijk de maand waarin Apple altijd het nieuws over de nieuwste producten naar buiten brengt. In de maanden voor die presentatie wordt er altijd veel gespeculeerd over de veranderingen en verbeteringen aan het toestel. Zo ook dit jaar. Op internet doen al weer veel geruchten de ronde over de nieuwe iPhone waarvan wordt verwacht dat ook deze traditiegetrouw in september uit zal worden gebracht.

Grote vraag is hierbij: wordt het de iPhone 6s of wordt meteen de iPhone 7 uitgebracht? Hierover verschillen online de meningen. Ook over de verbeteringen die aan zullen worden gebracht zijn veel verschillende dingen te lezen. We doken er daarom eens in.

Verwachtingen
Er wordt heel wat gespeculeerd over de nieuwste iPhone die hoogstwaarschijnlijk in september uit zal komen. We gingen eens op zoek naar wat er online allemaal over wordt gezegd.

De belangrijkste geruchten en verwachtingen die we online tegenkomen zijn de volgende:

  • Ten eerste is het niet meteen duidelijk of Apple eerst de iPhone 6s zal uitbrengen of dat er meteen een compleet nieuwe versie op de markt wordt gebracht: de iPhone 7. Hierover verschillen online de meningen. Als het gaat zoals het voorgaande jaren ook is gegaan, zou het voor de hand liggen dat eerst de iPhone 6s uitkomt. Maar online valt te lezen dat er wordt verwacht dat Apple dit jaar meteen de iPhone 7 op de markt zal brengen.
  • Op verschillende websites is te lezen dat de homeknop zal verdwijnen van de iPhone. Verwacht wordt dat deze zo kenmerkende knop op de smartphone wordt vervangen door Force Touch. Deze techniek houdt in dat de telefoon registreert hoe hard en hoe lang je met je vinger het scherm aanraakt. Door op verschillende manieren het scherm aan te raken, activeer je verschillende commando‚Äôs.
  • Er wordt verwacht dat de telefoon wel wat dikker zal worden. Voordeel hiervan zou kunnen zijn dat de telefoon steviger wordt en dat er daardoor geen risico meer is dat de telefoon snel buigt als je deze in je broekzak bewaart.
  • Een verbetering die door de meeste gebruikers met gejuich zal worden ontvangen: veel websites vermelden dat ze verwachten dat Apple ervoor zorgt dat de nieuwe iPhone een langere batterijduur zal hebben.
  • De camera zal nog beter worden. Op sommige websites wordt zelfs genoemd dat de camera van de nieuwste iPhone te vergelijken zal zijn met de kwaliteit van een spiegelreflexcamera.

De echte Apple-fans zullen nog een tijdje in spanning af moeten wachten tot het september is. Want pas dan zullen we er achter komen wat er van deze geruchten waar is.